Flower Explosion l Ikebana

Gepubliceerd op 9 september 2022 om 12:33

We zijn weer terug na de zomervakantie! Ook dit najaar hopen we jullie blij te gaan maken met de mooiste bloemencreaties en accessoires van Flower Explosion Veenendaal. De winkel van Flower Explosion is weer helemaal vernieuwd. Een aanrader om een kijkje te gaan nemen en heerlijk bloemen en kleurinspiratie op te gaan doen. We beginnen het nieuwe seizoen met een heel bijzonder Ikebana boeket.

Ikebana is één van de Japanse kunstvormen die zich bezig houdt met bloemschikken. Bij Ikebana draait het volledig om de juiste compositie. Het wordt dan ook wel de weg van de bloemen genoemd. Ikebana betekent letterlijk levende bloemen. Zo ging Rik, bloemkunstenaar bij Flower Explosion, aan de slag om ook zo’n prachtig (op Ikebana geïnspireerd) bloemstuk samen te stellen. Natuurlijk met een echte Flower Explosion touch! Lekker kleurrijk en uitbundig, een echte blikvanger.

Een boeket op een totaal andere manier

In het bloemstuk vind je veel bloemen van het seizoen. Iets wat ook kenmerkend is voor de Japanse Ikebana stijl. De prachtige roze/aubergine schaal is van Ecri Living. Daar is met dubbelzijdig tape een speciale Ikebana houder opgezet. Een Ikebana houden is een kleine bloemensteker, waar je vervolgens de bloemen op kunt prikken. Door de schaal te vullen met water heb je hetzelfde effect als bij een vaas, de bloemen krijgen gewoon water, alleen is het natuurlijk wel een keer een boeket op een totaal andere en hele speciale manier neergezet.

Seizoensbloemen

Mocht jij dit nou te ingewikkeld vinden. Zo’n heerlijk boeket als dit is natuurlijk ook op een gewone vaas te zetten. Om dit te laten zien hebben we deze seizoensbloemen ook op een roze vaas gezet van Ecri Living. Een hele fijne combinatie met de gevulde stolp, die ook bij Flower Explosion verkrijgbaar is!

Bloemen Boodschappenlijstje

Wil jij ook graag weer op pad gaan om een boeket samen te stellen? Dan geven we je graag het bekende bloemen boodschappenlijstje van ons mee. De bloemen die in dit boeket zitten heten: Kardinaalmuts (Euonymus), de roos Pink Expression, een Nerine, Gloriosa, een Clematis, Angelica, een Gladiool, Caladium blad, Phalaenopsis, de Boomwurger Celastrus en de Pimpernel Sanguisorba.

We hopen je weer geïnspireerd te hebben met bloemen, kleur en fijne accessoires! Fijne dag!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lisanne van de Klift

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.