Baobab geurkaarsen

Elke Baobab-kaars en -geurdiffuser wordt door Baobab ontwerpbureau ontwikkeld in België, een land gekend om zijn creativiteit op vlak van decoratie. De kaarsen worden met de hand vervaardigd door de meest gespecialiseerde ambachtslieden, in ateliers verspreid over Europa. 

Zo wordt het glas mondgeblazen in Polen, vermaard om zijn glaskunst. De wieken uit hoogwaardig Egyptisch katoen worden gemaakt in Duitsland. De kostbare ledersoorten waar de limited edition kaarsen in gewikkeld zijn, komen van de beste leerlooierijen van Italië. De minerale was, gekend om zijn uitstekende brandkwaliteit, wordt voorzien van een fenomenaal parfum ontwikkeld in het Franse Grasse, de wereldhoofdstad van de haute parfumerie. Als laatste stap in het proces is er de verpakking, 100% Belgisch, die afgewerkt wordt met het kenmerkende zwarte lint en label dat de Baobab-identiteit samenvat.

Om een homogene verbranding te garanderen, worden deze kaarsen handgegoten in meerdere fases.
De was bestaat voor meer dan 90% uit geraffineerde paraffine, aangevuld met geurstoffen en pigmenten. De kaarsen stoten volgens een onderzoek van een onafhankelijk laboratorium geen Vluchtige Organische Stoffen uit tijdens het branden, waardoor u ze gebruikt zonder gevolgen voor het milieu of uw gezondheid. De studie toonde ook aan dat de verbrandings- en thermische afbraakproducten bij deze kaarsen minder aanwezig zijn dan bij kaarsen met plantaardige was.